Yeni Ermeni açılımı

12 Aralık'ta Ermenistan'a gidecek olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde, yeni bir Ermeni açılımı olduğu öğrenildi. Davutoğlu Erivan yönetimine, işgal altındaki bazı Azerbaycan kentlerinden çekilme karşılığında, Türkiye-Ermenistan Sınır Kapısı'nın açılmasını teklif edecek. Azeri kaynakları ise, bu adımın Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir krize yol açacağını belirtti.

Yeni Ermeni açılımı

Ermenistan ile ilişki atağına giren AKP iktidarı, Erivan'a yeni bir teklif götürme hazırlığında.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 12 Aralık'ta Erivan'da Karadeniz İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. Davutoğlu, Erivan'da sadece bu toplantıya katılmayacak, Erivan yönetimiyle de önemli temaslarda bulunacak.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çantasında yeni pazarlık konuları da olacak.

Bu teklife göre, Ermenistan'ın işgal ettiği 7 Azeri şehrinin 2'sini boşaltması istenecek. Karşılığında ise, Türkiye Ermenistan sınır kapısını açacak.

Diplomasi çevreleri bu teklifin Ermenistan'ın yararına olacağı görüşünde.

Azeri kaynaklar ise teklife tepkili. Ulusal Kanal'ın görüştüğü kaynaklar, bu teklifin Azerbaycan'ın aleyhine işleyeceğinin altını çizdi. Azeri kaynaklar; Ermenistan, Azerbaycan topraklarından tamamen çıkmadığı sürece, Türkiye ile Azerbaycan arasında tekrar soğukluk yaşanacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr