Meclis'te kritik hafta!

Yeni haftada Irak'taki gelişmeler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kritik öneme sahip düzenlemeler görüşülecek. Yeni Yargı Paketi ile Gelibolu'yu milli park vasfından çıkaracak düzenlemelerin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor.

Meclis'te kritik hafta!

Musul'daki gelişmelerle ilgili özel oturumun iki kere ertelendiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni yeni haftada yoğun bir gündem bekliyor.

İki haftadır görüşmeleri süren 104 maddelik Yeni Yargı Paketi'nin Genel Kurul'da yasalaşması bekleniyor.

Salı günü görüşülecek tasarı, Anayasa Mahkemesi'nin kısmen iptal ettiği HSYK'nın yapısını, değişiklikten önceki haline döndüren düzenlemeler içeriyor. Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar ile uyuşturucu suçlarında verilen cezaları önemli ölçüde artıran tasarı, 'koşullu salıvermeyi' de kapsıyor.

Hasta tutuklular ve hükümlülerle ilgili düzenleme de pakette yer alıyor. Düzenleme "Ağır hastalık ya da engellilik nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyenlerin cezasının infazı, toplum güvenliği bakımından ağır ve somut bir tehlike oluşturmadıkları değerlendirilirse geri bırakılacak." hükmünü içeriyor.

İdari yargıda istinaf mahkemeleri kurulmasını da öngören yeni yargı paketi, Yargıtay'ın yapısında da değişiklik yapıyor.

Genel Kurul; Yeni Yargı Paketi'ni yasalaştırdıktan sonra Gelibolu''daki tarihi milli park ile ilgili önemli bir görüşme yapılacak.Tasarıyla, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak, alanın milli park vasfı ortadan kalkacak.

ulusalkanal.com.tr