Sahte imzalar TSK'ya kumpas dosyasında

İzmir ‘Casusluk’ davasında, aynı polis, savcı ve hâkim arasında geçen yazışmalarda kullanılan imzaların birbirini tutmadığı ortaya çıktı. Sahteciliği gösteren belgeler, ‘TSK’ya kumpas’ soruşturmasında incelenecek İzmir’deki Askeri Casusluk soruşturmasında şüphelilerle ilgili dinleme, fiziki takip gibi talepler ve kararlarda sahte imzalar kullanıldığı ortaya çıktı. Emniyet-savcılık-mahkeme arasında geçen yazışmalardaki imza sahteciliği “TSK’ya kumpas” soruşturması dosyasına girdi.

Sahte imzalar TSK'ya kumpas dosyasında

İzmir ‘Casusluk’ davasında, aynı polis, savcı ve hâkim arasında geçen yazışmalarda kullanılan imzaların birbirini tutmadığı ortaya çıktı. Sahteciliği gösteren belgeler, ‘TSK’ya kumpas’ soruşturmasında incelenecek

İzmir’deki Askeri Casusluk soruşturmasında şüphelilerle ilgili dinleme, fiziki takip gibi talepler ve kararlarda sahte imzalar kullanıldığı ortaya çıktı. Emniyet-savcılık-mahkeme arasında geçen yazışmalardaki imza sahteciliği “TSK’ya kumpas” soruşturması dosyasına girdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Ergenekon, Balyoz gibi muvazzaf ve emekli askerlerin yargılandıkları davalarda “kumpas” iddialarına ilişkin yaptığı suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma dosyasına giren belgeler “İzmir Askeri Casusluk” davasındaki sahteciliği gözler önüne serdi.

Polisten 3, savcıdan 4, hakimden 2 farklı imza

Savcılığa sunulan belgelerde, soruşturma aşamasında Emniyet tarafından dinleme taleplerine ilişkin hazırlanan farklı zamanlara ait yazılarda, dönemin Organize Suçlar Büro Amiri Y.U. ile sadece sicil numarası belli olan bir polis memurunun üç farklı imzası bulunuyor. Sicil numaraları belirtilen üç Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan dinleme taleplerinde de yine aynı savcıların birbirinden tamamen farklı imzalar kullandığı görülüyor. Aynı şekilde şüphelilerin dinlenmesine ilişkin kararı veren Hâkim C.K.’nin iki yazısındaki imzalar karşılaştırıldığında da farklılık gözden kaçmıyor.

“Kumpas” soruşturmasına giren ve “İzmir Askeri Casusluk” davasının ek klasörlerinde de yer alan bu belgeler ışığında, adı geçen şüpheli kişilerin ifadelerinin alınabileceği belirtiliyor.

Gamze Çınlar

Aydınlık