Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası başladı

7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Türkiye'ye verilen ve 6 ülkenin katıldığı Zihinsel Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası başladı.Genel olarak sporcuların %70 Mental Engelli olduğu şampiyonaya Türkiye, Fransa, Yunanistan, Polonya, Avutralya ve Portekiz katılıyor.

Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası başladı

6 ülkenin katıldığı ve Sporcuların %70 Mental Engelli olduğu 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol şampiyonası'nın açılış seramonisi Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilen şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Fransa, Polonya, Yunanistan ve Portekiz katılıyor.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, Uluslararası faaliyetlerde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şampiyonanın ilk maçında Faransa ve Yunanistan karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk periyot'undan itibaren üstün oynayan Fransa, Alıoune'nin üstün performansıyla ilk yarıyı 29-24 önde bitirdi.

Maçın son periyot'unda ise Fransa'dan Alıoune yunanistan savunması karşısında bulduğu kolay sayılarla karşılaşmaya damga vuran isim oldu. Fransa'nın 62-40 kazandığı karşılaşmada Alıoune tek başına 33 sayı attı.

ulusalkanal.com.tr

fransa portekiz yunanistan Uluslararası ürkiye Polonya