Rusya, İran, Irak ve Suriye’den oluşan dörtlü koalisyon harekete geçti

Moskova'nın dengeleri değiştiren Suriye hamlesi, teröre karşı mücadelede yeni koalisyonların önünü açtı. Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin oluşturduğu dörtlü koalisyon IŞİD'e karşı mücadele merkezi kurmuştu. Birlikte hareket etme kararı alan teröre karşı mücadele merkezi, dün itibariyle çalışmalarına başladı.

Rusya, İran, Irak ve Suriye’den oluşan dörtlü koalisyon harekete geçti

ABD’nin öncülüğünde IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun başarısızlığı Rusya ve İran’ı harekete geçirdi. Rusya, İran, Irak ve Suriye ülkeleri IŞİD’e karşı ortak mücadele merkezi kurdu. ABD ve Batı’yı rahatsız eden bu koalisyon ilk çalışmalarına bugün itibariyle başladı.

Açıklama Irak Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim Zamili’den geldi. Skynews Arapça servisinin haberine göre, Zamili, dört ülkenin askeri uzmanlarının bir araya geldiğini ve çalışmalarına başladığını açıkladı.

Zamili, Rusya, İran, Irak ve Suriye’den oluşan dörtlü koalisyonun teröre karşı mücadele yürüteceğini hatırlattı.

Washington’un Irak güvenlik güçlerini donatma ve IŞİD’e karşı istihbaratla destekleme konusunda ciddi olmadığını belirten Hakim Zamili,dörtlü ittifakın çalışmaları için bütçe ayrıldığını söyledi.

Dört ülke geçen hafta terörle mücadele için Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir enformasyon merkezi kuracağı bildirilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu koalisyonun Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün’e de açık olduğunu belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

rusya iran