OHAL'de flaş gelişme

Olağanüstü halin (OHAL) uzatılması teklifi, 18 Nisan 2018 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek

OHAL'de flaş gelişme

Olağanüstü halin (OHAL) uzatılması teklifi, 18 Nisan 2018 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek.

OHAL'İN UZATILMASI

OHAL'in önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülecek olmasına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Salı günü önce MGK toplantısı olacak. Konu orada değerlendirilecek verilen karar doğrultusunda karar verilecek" dedi.

AKP'li bir yetkili, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının yedinci kez uzatılmasının gelecek hafta çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.

Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından ilk olarak 21 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, en son 18 Ocak tarihinde üç aylığına uzatılmıştı. Böylece OHAL uygulaması iki yılını doldurmuş olacak.

BAHÇELİ DE ZORUNLULUK DEMİŞTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada OHAL'in uzatılması gerektiğini belirtmiş ve şunları söylemişti:

"Koro halinde ‘OHAL kalksın’ diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Tehdit geçmedi ki OHAL’e son verelim. CHP’sinden TÜSİAD’ına, AB’sinden BM’ne kadar OHAL’e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavramayan maksatlı çevrelerdir. OHAL’i kaldırmaya teşebbüs cinayettir, cüretkar bir gafilliktir. OHAL, hâlihazırda Türkiye gerçeğinin yansımasıdır. Sürmesi de milli bir zorunluluktur. FETÖ’cüler temizlenmeden, tehdit ve tehlikeler geçmeden OHAL bitmez, bitemez, bitmemelidir."

ulusal.com.tr

tbmm ohal