Gericilik bölücülük birleşti

CIA'nın 1999 raporlarında öngördüğü "Şeriatçı ve Kürtçü hareketler birleştirilmeli" analizi Türkiye'de hayata geçirildi.

Gericilik bölücülük birleşti

Kamuda türban, ilkokullara Kuran, Andımız kaldırılması, İmam Hatip enflasyonu... Açılımın her adımında bölücülük ve gericilik birleşti. Bölücü örgüt lideri Abdullah Öcalan, İmralı'dan gönderdiği son mesajında, Diyarbakır'da İslam kongresi düzenlenmesini istedi. Öcalan, kongreye referans olarak Şeyh Sait'i gösterdi.

CIA'nın 1999 raporlarında yer alan "Şeriatçı ve Kürtçü hareketlerin birleştirilmesi" Türkiye'de adım adım hayata geçti.

AKP iktidarı ve PKK'nın ortak yürüttüğü açılım sürecinde gericilik ile bölücülük birleşti.

21 Mart'ta İslam bayrağı altında açılım mesajı veren bölücü örgüt lideri Abdullah Öcalan, bu kez İslam Kongresi çağrısı yaptı. Öcalan, dün kendisiyle İmralı Cezaevi'nde görüşen BDP heyeti aracılığıyla, Diyarbakır'da İslam Kongresi yapılmasını istedi.

Öcalan, demokratik İslam kongresi için, Şeyh Sait'in örnek alınması gerektiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in Medine şura çalışmaları örnek alınarak Şeyh Sait gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların yapılması önemlidir.

Öcalan, Kürt Konferansı'na özellikle İslamcı çevrelerin ve Türkiye Hizbullahı'nın katılmasını istemişti.

PKK Lideri Öcalan, "elde öpülür etek de" açıklamasının ardından Fethullah Gülen'e mesaj göndermişti. Öcalan, BDP'Li Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla "Fethullah Gülen’in ‘Sulhta hayır vardır’ yaklaşımı benim de yaklaşımımdır. ‘Bütün Ortadoğu’daki demokratik bir siyaset ve barış için birlikte çalışabiliriz, Muhterem Fethullah Gülen’e selamlarımı söyleyin. Onu en iyi anlayan benim" demişti.

ulusalkanal.com.tr