Türk taşıtlarına yakıt yasağı

İran, Türk taşıtlarına ülke içinde yakıt satışını durduruyor. Açıklama, İran Gümrük ve Transit Ofisi Genel Müdürü Artçiyan'dan geldi. Atçiyan, uygulamanın Kasım ayı sonunda başlayacağını duyurdu.

Türk taşıtlarına yakıt yasağı

İran, Türk taşıtlarına yakıt satışını yasaklıyor.

İran Gümrük ve Transit Ofisi Genel Müdürü Muhammed Cevad Artçiyan, Kasım ayının sonlarından itibaren Türk taşıtlarına İran içerisinde yakıt satışının durdurulacağını duyurdu.

Artçiyan, resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, Türk taşıtlarının yakıt depolarının İran'a girişte mühürleneceğini söyledi. Türk taşıtları, İran içinde takibe alınacak ve yakıt alımı yapmalarına da müsaade edilmeyecek.

İran ile Türkiye arasında “akar yakıt fiyat farkı” uygulaması ile başlayan ve bir süredir devam eden transit sorunun ardından, alınan karar Kasım ayı sonunda uygulamaya girecek.

İran, ülkede yakıt fiyatının düşük olması nedeniyle Türk taşıtlarından fiyat farkı almaya başlamış, Türkiye de mütekabiliyet uygulaması kapsamında İran taşıtlarından aynı ücreti almaya başlamıştı.

Karşılıklı adımlar bununla sınırlı kalmamış, İran 11 Ekim'de akaryakıt fiyatını Türk taşıtları için iki katına çıkarmış, Türkiye de yine fiyatları yükseltmişti.

ulusalkanal.com.tr