HSYK müfettişleri raporu: Ergenekon davasında FETÖ talimatı tespit edildi

"Ergenekon davası, Fethullahçı terör örgütünün emir ve talimatlarıyla yürütüldü". Bu tespit HSYK Teftiş Kurulu raporunda yer aldı. Bin 300 sayfalık raporda, Ergenekon hakimleri ile savcılarının davayı FETÖ'nün emir ve talimatları doğrultusunda yürüttükleri belirlendi.

HSYK müfettişleri raporu: Ergenekon davasında FETÖ talimatı tespit edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Ergenekon kumpası ile ilgili rapor hazırladı. 1300 sayfalık raporda 274 sanıklı Ergenekon davasının FETÖ'nün emir ve talimatlarıyla yürütüldüğü tespit edildi.

HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Nadi Kolukısa ve HSYK müfettişlerinden oluşan bir ekip, Ergenekon kumpasında görev alan 8 hakim ve savcıyla ilgili şikayetleri incelemeye aldı.

Davanın her aşamasını baştan sona inceleyen HSYK müfettişleri, 1300 sayfalık bir rapor oluşturdu. Raporda, Ergenekon davasının Fethullahçı terör örgütünün emir ve talimatları ile yürütüldüğü belirlendi.

Ergenkon kumpasında görev alan hakimler Hasan Hüseyin Özese, HÜSNÜ ÇALMUK, Sedat Sami Haşıloğlu, FATİH MEHMET USLU, Ercan Fırat ve NİHAT TOPAL ile duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve MEHMET MURAT DALKUŞ'un meslekten ihraçları ve haklarında kovuşturma izni verilmesi talep edildi.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan avukat Zeynep Küçük, HSYK raporunun önemine dikkat çekti.

Küçük, FETÖ'ye yönelik operasyonların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Bu tespitlere ilişkin somut delillerin rapora konulduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından daha önce meslekten ihraç edilen 8 hakim ve savcı hakkında, Teftiş kurulu raporu doğrultusunda hazırlanan dosya üzerinden ayrı işlem yapılacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr