Doğu ve Güneydoğu'da spor tesisleri kurulacak, gençler eğitilecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teröristlerden temizlenen ilçelerde, yeni adımlar atılacak. Devlet, bölgeye 5 yıl içinde 35 milyar liralık yatırım yapacak. Bölgeye yeni spor tesisleri yapılacak, SODES kaynakları aktarılacak ve gençler için çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Doğu ve Güneydoğu'da spor tesisleri kurulacak, gençler eğitilecek

Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarına karşı yeni adımlar atılıyor. Bölgeye 5 yıl içinde, 35 milyar liralık yatırım yapılacak.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde, sıra terör örgütün insan kaynaklarını kurutmaya geldi.

Başta yeni eleman kaynağını engellemek isteyen devlet, gençleri eğitecek, daha fazla sahiplenecek, mevcut spor tesisleri yenilenecek ve spor tesisleri kuracak.

Bölgeye 5 yılda 35 milyar liralık yatırım yapılmasını planlayan hükümet, bölgedeki genç ve çocukları terörden uzak tutacak girişimde bulunacak.

Bölge halkı ile devlet arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla şehrin yoksul semtlerinde yaşayan çocuklara yönelik yeni projeler de hayata geçirilecek.

Emniyet güçleri ile çocuklar arasında halı saha ve piknik organizasyonları düzenlenecek. Kadınlara yönelik de istihdam çalışmaları yapılacak.

Devlet öncelik olarak terörün en çok yaşandığı, Diyarbakır Sur ilçesinde, Şırnak'ın Silopi, Cizre ilçelerinde, ve Mardin'in Nusaybin, İdil, Derik ilçelerine öncelik verecek.

ulusalkanal.com.tr