Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'yı böyle vurdu

Türk savaş uçakları bugün bir kez daha havalandı, PKK'nın lojistik üs olarak kullandığı Haftanin kampını vurdu. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Uludere'de de PKK noktalarının F-16'larla vurulduğunu duyurdu. Diyarbakır ve Ağrı'da da askeri hareketlilik vardı. Öte yandan TSK da Kuzey Irak'taki hedeflere yönelik harekatın görüntüleri de basınla paylaştı

Türk savaş uçakları PKK'nın lojistik üs olarak kullandığı Haftanin kampını bir kez daha vurdu.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları Şırnak'ın Uludere ilçesinin karşısındaki kampa yöneldi. Saat 17.00 itibariyle kampın vurulduğu öğrenildi.

Uludere'deki PKK noktaları da savaş uçaklarının hedefindeydi. Genelkurmay Başkanlığı, sınır güvenliğini takviye eden Jandarma Özel Harekat Taburu'na uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını bunun üzerine 2 F-16 savaç uçağının havalandığını duyurdu. Operasyonda, örgüte ait iki adet Doçka mevzisi ile bir havan mevzisinin yok edildi.

TSK'nın Gare, Zap ve Metina kamplarını da bombaladığı öğrenildi.

Diyarbakır ve Ağrı'da da askeri hareketlilik vardı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlar Silvan Barajı'nın çevresinde yapılan kalekola gönderildi.

Ağrı'daki Tendürek dağında da helikopter ve İnsansız Hava Araçları ile keşif uçuşları yapıldı.

Öte yandan TSK, Kuzey Irak'ta PKK noktalarına yönelik harekatın görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, 250 kilogramlık lazer güdümlü füzelerle PKK'ya ait bir mağaranın vurulma anı yer alıyor. Füzeler, hedefe yansıtılan lazer hüzmesini takip ederek örgütün kullandığı astratejik noktaları etkisiz hale getirildi.