Siirt'te bomba skandalı

Başbakan Erdoğan'ın 12 Mart'taki Siirt mitinginden önce toprağa gömülü bulunan 2 el bombasını bir komiser ve bir emniyet amirinin gömdüğü ortaya çıktı. Komiser ve amir, silah ve rozetlerine el konularak açığa alındı. Bir polisin ihbar mektubuyla ortaya çıkan olayın hemen ardından, 21 polisin görev yeri değişti. Olayın, Ergenekon tertibi sürecinde bulunduğu iddia edilen şüpheli bomba ve mühimmatla benzerliği dikkat çekti.

Siirt'te bomba skandalı

Siirt Emniyeti'ndeki Fethullahçı örgütlenmenin bomba tertibi açığa çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın 12 Mart'taki Siirt mitinginden bir hafta önce Kurtalan ilçe merkezinde toprağa gömülü el bombalarının bulunduğu ihbar edildi. İhbarcı bir polis memuruydu. Aramada iki el bombası ele geçirildi.

İhbarcı, bombaların Siirt Emniyeti'nde görevli bir komiser ve bir emniyet amiri tarafından gömüldüğünü belirtti. Komiser ve emniyet amiri, silah ve rozetlerine el konularak açığa alındı.

Bu skandalın ardından 8 Mart'ta Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde görevden alma dalgası geldi. Aralarında Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlerinin de olduğu 21 polisin görev yeri değiştidildi.

O iki polis, olaydan bir ay önce görevden alınan Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'na bağlıydı. Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin görev değişiklikleri sırasında Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, merkeze çekilmiş ve yeni bir görev verilmemişti.

Toprağa bomba gömülmesi olayı akla Ergenekon ve Poyrazköy tertiplerinde toprağa gömülü bomba ve mühimmat olaylarını getirdi. O dönemde, Ergenekon ve Poyrazköy operasyonlarının başında Terör ve Organize Suçlardan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu vardı.

Siirt'teki bomba gömülmesi olayıyla, Ergenekon ve Poyrazköy tertiplerindekilerin benzerliği dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

siirt emniyet müdürü el bombası