PKK bezi böyle indirildi, Türk bayrağı böyle dalgalandırıldı

Şırnak'ta bugün tansiyon yüksek geçti. Cizre'de PKK'lıların Çarkendal Tepesine astığı PKK flaması özel harekatçılar tarafından indirildi. Operasyon sonuna doğru PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. O anlarda kameralar kayıttaydı. İdil ilçesinde ise PKK yönelik operasyon düzenlendi. Çıkan çatışma 3 saat sürdü.

PKK bezi böyle indirildi, Türk bayrağı böyle dalgalandırıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler PKK flaması astı, polisler indirdi.

Görüntüler, Sur Mahallesi'nin Çarkendal Tepesi bölgesinde kaydedildi. Teröristler PKK'ya ait 2 flamayı tepede bulunan direğe astı.

Aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu yaklaşık 20 kişilik polis grubu, sabah saatlerinde Çarkendal Tepesi'ne operasyon düzenledi.

Güvenlik güçleri uzun bir direğe asılı flamaları indirdi, ardından aynı tepeye Türk bayrağını astı. Operasyonun sonuna doğru teröristler çevreden güvenlik güçlerine ateş açtı. Kısa süreli çatışma çıktı. O anlar kameralara yansıdı.

Çekim yapan habercilere doğru seken bir mermi büyük tehlike yarattı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Özel harekat polisleri daha sonra tepeye diktikleri Türk bayrağını da yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı.

Çatışmanın yaşandığı bir diğer ilçe de İdil oldu. Yeni ve Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lıların yakalanması için düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Sabah saat 05.00 sıralarında çıkan çatışma saat 08.00’e kadar devam etti. İlçeye özel birlikler sevk edildi.

Öğrenciler okula gidemedi, gidenler ise okul yönetimi tarafından geri gönderildi.

şırnak