İçişleri Bakanı Soylu: Kırmızı kategori aranan terörist Erol Volkan İldem etkisiz hale getirildi

Türkiye, terör örgütlerine karşı yurt içi ve dışında topyekün mücadele yürütüyor. Başarılı istihbarat çalışması ve etkili operasyonlarla teröristler inlerinden çıkarılıyor. Tunceli ve Hakkari’deki operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan iki teröristin aralarında bulunduğu 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Mardin’de ise bombalı eylem hazırlığında oldukları belirlenen Suriye uyruklu 2 terörist yakalandı.

İçişleri Bakanı Soylu: Kırmızı kategori aranan terörist Erol Volkan İldem etkisiz hale getirildi

Yıldırım operasyonlarıyla kent kırsallarında yuvalanan terör örgütlerine göz açtırılmıyor. İstihbarat birimlerinin desteğiyle terör örgütlerinin yönetici kadroları çökertiliyor.

Hava destekli devam eden Yıldırım-4 Munzur Kutu Operasyonu kapsamında, Tunceli ve Hakkari’de 5 terörist öldürüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, kırmızı kategoride aranan TKP/ML TİKKO sözde siyasi komiseri 'Nubar' kod adlı Erol Volkan İldem ile gri kategoride aranan 'Roza' kod adlı Fadime Çakıl olduğunu açıkladı.

Mardin’de ise, bombalı eylem hazırlığında oldukları belirlenen 2 terörist Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ortak operasyonuyla yakalandı.

Suriye uyruklu olduğu belirlenen iki teröristle birlikte tahribat gücü çok yüksek olan 15 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi.

Operasyonlarla terör örgütlerinin finans kaynakları da kurutuluyor. Yıldırım-7 Narko Operasyonu kapsamında, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 5 ton esrar, 14 milyondan fazla kök kenevir ele geçirildi. Uyuşturucu madde ile suçüstü yakalanan 3 kişi tutuklandı.

ulusal.com.tr

Hakkari tunceli