CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'dan adaylık açıklaması

16 ve 17 Ocak günlerinde kurultayı toplayacak CHP'de gözler en fazla delegenin olduğu İstanbul ve Ankara'ya çevrildi. Genel Kurultay'ın gidişatında önemli rol üstlenen İstanbul'da İl Başkanı Murat Karayalçın yeniden aday olmayacağını açıkladı. İstanbul'da çok sayıda adayın yarışacağı belirtiliyor

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'dan adaylık açıklaması

CHP Ocak ayında yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesinde il kongrelerini tamamlamak için gaza bastı. İzmir'deki tartışmalı kurultay sonrasında gözler İstanbul ve Ankara'ya çevrildi.

Kurultayda oy kullanacak bin 100 delegenin 176'sı İstanbul, 64'ü de Ankara'dan. Delege sayılarının en fazla olduğu bu 2 il genel kurultay için çok önemli.

Hafta başında il kongrelerinin tamamını bitirmeyi planlayan CHP'de ortaya çıkan delege yapısı, kurultayda da son kararı verecek. Bu yüzden İstanbul ve Ankara’daki seçimlerin heyecanlı geçecek.

Kongrelerin 26-27 Aralık'ta yapılacağı İstanbul'da adaylık yarışı da hızlandı. İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Şimdilik 20 adayın bulunduğu İstanbul'da öne çıkan isimler Parti Meclisi üyesi Cemal Canpolat ile eski vekiller Kadir Gökmen Öğüt, Müslim Sarı ve Süleyman Çelebi.

İstanbul'un ardından, 64 delegenin belirleneceği Ankara'da ise mevcut İl Başkanı Adnan Keskin yeniden aday oldu. Genel merkez ve belediye başkanlarının desteğini aldığı konuşulan Adnan Keskin'in rakibi Hikmet Tepe oldu.

Ankara ve İstanbul'daki yarışlar genel başkan adaylarını da yakından ilgilendiriyor. İki kongre de çarşaf liste yapılması bekleniyor. Bunun da kurultayda “blok oy” anlamına geleceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

CHP İstanbul adaylık açıklaması