Enver Altaylı'nın CHP ve İyi Parti bağlantıları

"Kontrollü Darbe" ifadesinin mucidi, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Rasim Bölücek ile FETÖ tutuklusu eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın, bin 159 kere görüştüğü ortaya çıktı. Kaşif Kozinoğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i hedef alan Altaylı'nın CHP liderinin danışmanı ile neler konuştuğu merak uyandırdı.

Enver Altaylı'nın CHP ve İyi Parti bağlantıları

FETÖ'cü, Enver Altaylı hakkında kabul edilen iddianamede dikkat çeken ayrıntılar yer alıyor.

"Casusluk ve Örgüt yöneticiliği" suçlarından 35 yıla kadar hapsi istenen Altaylı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Rasim Bölücek ile irtibatlı oldu ortaya çıktı. Altaylı ve Bölücek'in bin 159 kere görüştüğü ortaya çıktı.

Yapılan incelemede, Altaylı'nın telefon rehberinde "Bölücek Rasim" diye kayıtlı telefon numarası ile bin 22 görüşme yaptığı belirtildi. 767 görüşmenin şüpheli Altaylı'nın araması, 197 görüşmenin ise Rasim Bölücek'in araması olduğu kaydedildi.

Altaylı'nın telefon rehberinde "Rasim Bölücek" ibaresiyle bir başka telefon numarasının kayıtlı olduğu, bu numarayla da 137 kez görüşme yapıldığı tespit edildi.

Bölücek, Kılıçdaroğlu’nun kritik kararları almasında etkili isimlerden biri olduğu biliniyor. CHP tarafından sıkça dile getirilen “kontrollü darbe” ifadesinin mucidi olduğu öne sürülüyor. Bölücek, hala Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görev yapıyor.

Altaylı'nın 15 Temmuz gecesi de “ahbabım” dediği Rasim Bölücek ile görüştüğü belirtildi.

FETÖ’nün CIA ile bağlantısını kuran eski MİT’çi Enver Altaylı 2017 Ağustos’tan bu yana tutuklu.

Altaylı’dan ele geçirilen dijitallerde ise, Türkiye’yi uluslararası alanda hedefe koymaya çalışan birçok özel ve istihbari bilgiler bulundu.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun da Altaylı ile akrabalık ilişkisi dikkat çekti. Altaylı'nın yeğeni olan Kavuncu Akşener'in prensi olarak anılıyor.

ulusal.com.tr

fetö Doğu Perinçek MİT enver altaylı Rasim Bölücek