Kanunsuz uygulamaları vasiyet bulunamadı bahanesiyle örtbas edemezsiniz!

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, Atatürk Orman Çiftliği Vasiyeti İhlal Davası’yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Kanunsuz uygulamaları vasiyet bulunamadı bahanesiyle örtbas edemezsiniz!

Osman Yılmaz tarafından yapılan açıklama şöyle;

Kanunsuz Uygulamaları Vasiyet Bulunamadı Bahanesiyle Örtbas Edemezsiniz!

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili şartlı bağışının ve vasiyetinin arşivlerden çıkartılacağı davanın ikinci duruşması 10.03.2015 günü saat 09.30’da Ankara Adliyesi 26.Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüş ve tarihi bir skandal yaşanmıştır.

Daha önceki duruşmada Atatürk’ün vasiyetini isteyen mahkemeye Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü skandal bir cevap vererek Atatürk’ün vasiyetini bulamadıklarını söylemiştir. Sulh Hukuk Mahkemelerinin kayıtlarında el yazması vasiyetin Başbakanlık Devlet Arşivleri’ne teslim edildiğine dair belge olmasına rağmen, Devlet arşivleri Genel Müdürlüğü vasiyetin ellerinde olmadığını söyleyebilmektedir. Mahkeme, ilgili dosyaların mahzenden çıkarılmasına karar vermiştir.

Tayyip Erdoğanlar, Melih Gökçekler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milletimize mirası belgeleriyle ortada olan Atatürk Orman Çiftliği’nde, bütün yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yapılan talanları, vasiyet bulunamadı bahanesiyle örtemezler. Bu bir vasiyet bulunamadı meselesi değildir, Tayyip Erdoğanlar’ ın seçimlerden önce yaptıkları talanı ve suçlarını ört bas etme çabasıdır.

Vatan Partisi iktidarında, bu talanda payı olan bütün sorumlulardan hesap sorulacak ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi Atatürk’ ün mirasına uygun olarak yeniden düzenlenecek. Yapılan Saray, Bilimler Akademisine dönüştürülerek halkın kullanımına açılacak ve kamu yararına değerlendirilecektir.

Mahkeme davayı ikiye ayırarak, AOÇ ile ilgili plan ve işlem kararlarını veren Maliye Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında açılmış davalar olduğundan, idari davaların sonuçlanmasına, Atatürk'ün vasiyetinin ve şartlı bağışının ihlali ile ilgili Başbakanlık’ a açılan davanın kabul edilerek devamına karar verdi. Üyelerimizin de müdahil olduğu bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.