Washington, Rusya'ya yönelik yaptırımları 1 yıl uzattı

Amerika, Kırım krizi nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımları 1 yıl uzattı. Rus Siyaset Bilimci Aleksandr Gusev, Washington'un bu adımını değerlendirdi. "Hiçbir koşul bizi Kırım'dan vazgeçiremez" diyen Gusev, yaptırımların ikili ilişkileri de etkilemeyeceğini söyledi.

Washington, Rusya'ya yönelik yaptırımları 1 yıl uzattı

Amerika, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımları uzattı. Amerika Birleşik Devleti Başkanı Barack Obama, yaptırımların 1 yıl uzatılmasını ön gören kararı onayladı.

Karar Moskova için olağandışı bir gelişme olmadı. Rusya, ekonomik yaptırımların uzatılması kararını "beklenilir adım" olarak değerlendirdi.

Rus siyaset bilimcilerine göre, Amerika bu adımla Moskova ile ikili ilişkileri normalleştirme çabasında olmadığını bir kez daha gösterdi. Ancak Siyaset Bilimci Aleksandr Gusev, Amerika'nın bu tutumunun Kırım konusunda Rusya'ya geri adım attırmayacağını belirtti.

Amerika'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları, aralarında Rusyalı miletvekillerinin de olduğu 151 yetkiliyi ve 38 Rus şirketini kapsıyor. Yaptırımlar kapsamında bu kişilere vize yasağı uygulanması ve banka hesaplarının dondurulması öngörülüyor.

ulusalkanal.com.tr

rusya kararı