Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu! Saldırıyı gerçekleştiren İsmail Hakkı Saraçoğlu gözaltına alındı

Rize Emniyet Müdürlüğünde silah sesleri duyuldu, emniyet binasından bazı yaralılar ambulanslarla çıkartıldı. Hastaneye kaldırılan Altuğ Verdi kurtarılamayarak şehit oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Rize Emniyet Müdürü'nün boynundan vurulduğunu, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu gözaltına alındı. Rize'de makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için yarın Rize Valiliği önünde tören düzenlenecek.

İçişleri Bakanı Soylu, Rize'deki olaya ilişkin, "(Rize Emniyet Müdürü) Şu an hastanede. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki olaya ilişkin, "Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor." dedi.

Saldırı bir polis memuru tarafında yapıldı. Emniyet binasına giriş çıkışların kapatıldığı ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu gözaltına alındı

Rize Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle bir polis memuru yakalandı.

Hastaneye kaldırılan Altuğ Verdi kurtarılamayarak şehit oldu

Rize Valisinden ilk açıklama

"Elim bir olay hepimizi üzen bir olay. Memleketi üzen bir olay çok sevilen çok başarılı hepimizin dostu arkadaşı Altuğ müdürümüz şehit olmuştur. Olayı gerçekleştiren de Derepazarı ilçemizde trafik polisi bir arkadaşımız. Arkadaşlar her türlü müdahaleyi yaptı ama az önce kaybettik makamı cennet olsun hepimiz çok üzgünüz. Bilgiler henüz çok taze yanıltmamak lazım daha sonra bunu aile izleyecek yanlış bilgi vermekten kaçınıyorum."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan ilk açıklama

Bilinmeyen bir nedenle İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi boynundana yaralamıştır . İl Emniyet Mdürümüz Altu Verdi tüm müdahalelere tağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur Allah rahmet eylesin

Abdulhamit Gül'den açıklama

Uğradığı saldırıda şehit olan Rize Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi'ye Allah'tan rahmet, aynı saldırıda yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma memuru Yiğit Can Köksal'a acil şifalar dilerim. Başımız sağolsun, Rabbim mekanını cennet eylesin.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'dan başsağlığı mesajı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya yayımladığı mesajda "Teşkilatımız mensuplarından Rize İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 11.12.2018 günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehir olmuştur. Aziz Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Yıldırım, "Benim de yakın korumalığımı yapan emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Rizeye gidiyor

İçişleri Bakanı Soylu'nun, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edildiği silahlı saldırı dolayısıyla Rize'ye gideceği bildirildi.

(Saldırgan İsmail Hakkı Saraçoğlu)

Saldırının sebebi belli oldu

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş ederek şehit eden polis memurunun tayin sorunun olduğu ortaya çıktı.

Altuğ Verdi kimdir?

Makamında silahlı saldırıya uğradıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Altuğ Verdi 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur.

1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.

Ayrıca, ülkemizi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Altuğ Verdi 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

Şehit Emniyet Müdürü Verdi için yarın tören düzenlenecek

Rize'de makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için yarın Rize Valiliği önünde tören düzenlenecek.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Altuğ Verdi için yarın Rize Valiliği binası önündeki alanda saat 09.00'da tören düzenleneceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Şehidimiz törenin ardından Mersin'e uğurlanacak ve burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecektir. Merhum şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve Emniyet Teşkilatına başsağlığı diliyoruz."

rize