İstanbul ve İzmir'den tepki çeken görüntüler

Kısıtlamanın kalktığı ilk hafta sonunda vaka sayısı en yüksek şehir olan İstanbul'da gece partisi düzenlendi. İzmir'de ise çocuklar süs havuzlarına girdi. Salgında Yurt genelinde de parklar, piknik alanları doldu taştı. Sosyal mesafe kuralı göz ardı edildi.

İstanbul ve İzmir'den tepki çeken görüntüler

Salgında elde edilen başarıya gölge düşüren görüntüler ortaya çıktı.

10 Nisan’dan bu yana ilk kez hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. Ancak yasaksız ilk hafta sonunda vatandaşlar parklara, sahillere, kafe ve restoranlara adeta akın etti. Maske-mesafe kuralı ise sanki salgın hiç yaşanmamış gibi ihmal edildi.

Vaka sayılarının en yüksek olduğu İstanbul’da Kadıköy Moda sahilinde gece partisi düzenlendi. Bazı vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeden dans ettiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görüntüleri paylaşarak "Maske, mesafe kuralına MODA olarak uyalım" uyarısında bulundu.

Havanın güzel olmasını da fırsat bilen yurttaşlar yurdun dört bir yanında piknik alanlarını da doldurdu. İstanbul Belgrad Ormanı’nın girişine gelen araçlar kapıda kuyruk oluşturdu. Otoparklarda araç park edecek alan kalmadı.

İzmir’de ise serinlemek isteyen çocuklar süs havuzlarına girdi. Hekimler, küçük havuzlarda bir çocukta virüs varsa diğerlerine de temas nedeniyle bulaşma riski olduğuna dikkat çekti.

ulusal.com.tr

izmir istanbul salgın