FETÖ'nün kaset çetesi, gazeteci Haydar Meriç'in evini de takibe aldığı belirlendi

FETÖ'nün kaset çetesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisine böcek koyan, CHP ve MHP'ye kaset tuzakları kuran çete üyelerinin, öldürülen gazeteci Haydar Meriç’in evine de cihaz yerleştiği belirlendi.

FETÖ'nün kaset çetesi, gazeteci Haydar Meriç'in evini de takibe aldığı belirlendi

Ankara Başsavcılığının yürütüğü soruşturmada, CHP ve MHP'yi sarsan, Türk siyasetine kasetlerle yön vermeye çalışan FETÖ'nün kaset kumpası çetesiyle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

FETÖ'cü kaset çetesi üyelerinin, 18 kişiye ait 11'i ev 2'si işyeri olmak üzere toplam 13 adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirdiği belirlendi. Şüphelilerin teknik araçlarla izleme ve dinleme yaptığı tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştiren çete üyelerinin, Kırklareli'de öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in evine de cihaz yerleştirdiği ortaya çıktı.

MHP kasetlerinin yayınlandığı "farkliülkücülük" isimli internet sitesini finanse ettiği belirtilen ve Fetullah Gülen'in manevi evladı gibi gördüğü İbrahim Faruk Bayındır'ın bağlantılarının Haydar Meriç cinayetinde de kilit roy oynadığı tespit edildi.

Bazı FETÖ'cü polislerin, kaset kumpası dosyasında adı geçen gizli tanıkları tespit ederek baskı yaptıkları, çete üyelerine ait log kayıtlarını zaman aşımı beklenmeden sildikleri de ortaya çıktı.

Fetullah Gülen'in baş şüpheli olduğu kaset kumpası soruşturmasında; Recep Uzunallı, İlhan İşbilen ve Cevdet Türkyolu ile kaçan gazeteci Cevheri Güven'in de olduğu öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan 120 şüpheliden 50'sini arama çalışmaları devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö