Emcet Olcaytu hayatını kaybetti

Gladyo tertiplerine karşı mücadele denilince Türkiye'de ilk akla gelen hukukçulardan Emcet Olcaytu hayatını kaybetti. Geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Olcaytu müdahalelere karşın kurtarılamadı, solunum yetmezliğinden vefat etti. Aydınlık ve Ulusal Kanal'da yöneticilik de yapan Olcaytu gazeteci ve hukukçu olarak kumpasların açığa çıkmasına önemli katkı sağlamıştı.

Emcet Olcaytu hayatını kaybetti

Türkiye gladyo ile mücadelenin kıdemli hukukçularından birini kaybetti.

Aydınlık Hareketi'nin hukukçu gazetecilerinden Emcet Olcaytu geçirdiği kalp krizini atlatamadı. Olcaytu 25 Haziran Perşembe saat 21.00 sıralarında kalp krizi geçirerek fenalaştı. Kağıthane Devlet Hastenesi'ne kaldırılan Olcaytu müdahalelere karşın kurtarılamadı, saat 21.45'te solunum yetmezliğinden hayata veda etti.

Emcet Olcaytu hukukçu kimliğinin yanı sıra Aydınlık ve Ulusal Kanal'da uzun yıllar gazetecilik ve yöneticilik yaptı. Gladyo tertiplerinin açığa çıkarılmasında gerek hukukçu gerek gazeteci olarak önemli katkılar sağladı.

2002 yılında elektronik posta yazışmalarını açıklayarak Türkiye karşıtını faaliyetlerini ortaya koyduğu Avrupa Birliği Temsilcisi Karen Fogg'un ülkeyi terk etmesini sağladı.

Atabeyler, Şemdinli bombalaması, Danıştay cinayeti, Rahip Santoro Cinayeti, Hrant Dink suikasti ve Ergenekon gibi kumpas davalarındaki hukuksuzlukların peşine düşen Olcaytu, 23 Eylül 2008'de gözaltına alınarak tutuklandı.

Cezaevi koşulları Olcaytu'nun sağlık sorunlarını tetikledi, rahatsızlığının ileri seviyeye ulaşmasına neden oldu. 12 Kasım 2010'da tahliye edilen Emcet Olcaytu F tipi örgüte karşı mücadelede kumpas davalarının seyrini değiştiren isimlerden oldu.

1948 doğumlu olan Emcet Olcaytu örgütlü olmayı mücadelenin şiarı kabul etti ve 1974 yılında Aydınlık hareketine katıldı. Olcaytu, farklı dönemlerde Vatan Partisi merkez karar kurulu üyeliği ve merkez disiplin kurulu başkanlığı görevlerini üstlendi.

Bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gören Olcaytu'nun cenazesi Pazar günü öğlen namazının ardından Levent Cami'den kaldırılacak. Emcet Olcaytu törenin ardından Ayazağa Mezarlığı'na defnedilecek.

Ulusal Kanal olarak Olcaytu ailesine başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz.

VATAN PARTİSİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Partimizin 45 yıllık üyesi Eski Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ergenekon savaşçısı Aydınlık yazarı Ulusal Kanal Hukuk Danışmanı Emcet Olcaytu’yu saygıyla anıyoruz. Ailesine, yakınlarına, Partimize ve meslektaşlarına başsağlığı dileriz.

Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı

hayatını kaybetti ergenekon ulusal kanal avukat aydınlık Aydınlıkçılar emcet olcaytu