İran ve Rusya askeri alanda işbirliği anlaşması imzaladı

Rusya ve İran askeri alanda önemli bir anlaşmaya imza attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ruysya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ortak tehdit ve sorunlara karşı iki ülkenin birlikte mücadele edeceğini açıkladı. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan da, Amerika ve Batı emperyalizmine karşı işbirliği yoluyla karşı durulabileceğini vurguladı.

İran ve Rusya askeri alanda işbirliği anlaşması imzaladı

Rusya ve İran, askeri ve savunma alanlarında işbirliği anlaşmasıimzaladı.

İran ve Rusya Savunma Bakanları Tahran'da imzaladıkları anlaşmanın ardından açıklama yaptı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ortak tehdit ve sorunlara sahip olduklarını ve bunlarla işbirliği yaparak başa çıkabileceklerini belirtti.

Şoygu terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığı konusunda da İran ile işbirliği talebini de dile getirdi.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Rusya ile askeri ilişkileri her düzeyde geliştirmek istediklerini açıkladı. Bakan Dehkan, Amerika ve Batı emperyalizmiyle ancak işbirliği yaparak mücadele edilebileceğini vurguladı. "Bölgesel ittifak zorunludur" diyen Dehkan, Şangay İşbirliği Örgütü gibi bölgede siyaset, ekonomi ve güvenlik işbirliklerinin yanı sıra bölgede yeni güvenlik yapılarının da oluşturulmasının önemini vurguladı.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in sözünü hatırlatan İran Savunma Bakanı, "Güçlü Rusya ve Bağımsız İran dünya ve bölge istikrarının iki önemli temelidir" dedi.

İki ülkenin imzaladığı askeri anlaşma, bölgesel ve uluslararası barış, güvenlik ve istikrarı korumak, her türlü terörizm, bölücülük ve aşırıcılıkla mücadele, çeşitli askeri eğitim alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ortak tatbikatların düzenlenmesi, askeri liman ve gemilerin karşılıklı ziyaret edilmesi, Hazar Denizi ve uluslararası sularda deniz korsanlarıyla mücadeleyi içeriyor.

ulusalkanal.com.tr

rusya iran imzaladı