Hain saldırı: 3 şehit

PKK, Şırnak ve Diyarbakır'da polise saldırdı, 3 polis memuru şehit oldu. Olaylar sırasında 6 polis ve 1 sivil vatandaş da yaralandı. Saldırıdan sonra yapılan operasyonlarda 7 PKK'lı öldürdü. Şehit haberi, Trabzon, Malatya ve Siverek'e düştü.

Hain saldırı: 3 şehit

Şırnak ve Diyarbakır'da polise 2 ayrı saldırı oldu. Olaylarda 2 polis memuru şehit oldu.

İlk saldırı Şırnak'ta sabah saat 05.45'de düzenlendi. PKK'lılar, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırdı. Olayda Soner Yıldırım ve Şahin Altmış şehit oldu, 5 polis memuru da yaralandı. Yaralılar Şırnak'taki Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaçan PKK'lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. PKK'lıların kaçtığı bölgeye 3 Sikorsky helikopteri ile özel eğitimli komandolar indirildi. Bölgeye karadan da polis Özel Harekat timleri sevk edildi. Operasyonlarda 7 PKK'lı öldürüldü.

Acı haber, Şehit polis Şahin Altmış'ın memleketi Malatya'daki ailesine verildi. Şehidin ağabeyinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Şahin Altmış 3 çocuk babasıydı.

Annesini yıllar önce kaybeden şehit, binlerce yurttaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Altmış, Malatya Şehitliği'ne defnedildi.

Aynı saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım'ın haberi Trabzon'daki baba evine ulaştı. Yıldırım için mahalle sakinleri taziye evine akın etti.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de polis hedefteydi. Sokaklara kazılan hendekleri kapatmak için polisler, sabaha karşı çalışma başlattı.

Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan Ali Öztürk şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. PKK'lıların yakalanması için çalışma başlattı.

Silvan Kaymakamlığı, operasyonların sürdüğü Mescit, Tekel ile Konak Mahallesi'nde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Siverekli şehit polis Ali Öztürk'ün evinden Zazaca ağıtlar yükseldi. Evli ve iki çocuk babası olan şehit için Silvan'da resmi tören düzenlendi.

ulusalkanal.com.tr