TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: KKTC'yi tüm dünya tanıyacak

KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümü kapsamında Kıbrıs’ta kutlamalar yapıldı. Türkiye'den gelen pek çok yurtseverin de katıldığı kutlama törenlerine ve düzenlenen etkinliklere TGB Genel Başkanı Cem Dikmen de katıldı

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: KKTC'yi tüm dünya tanıyacak

KKTC'nin 34. kuruluş yıldönümü kapsamında Kıbrıs'ta kutlamalar yapıldı.

Türkiye'den gelen pek çok yurtseverin de katıldığı kutlama törenlerine ve düzenlenen etkinliklere TGB Genel Başkanı Cem Dikmen de katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da katılımıyla önce Dr. Fazıl Küçük ardından Rauf Denktaş anıtında tören düzenlendi.

Yapılan etkinliklerin devamı olarak Uluslararası KKTC Sempozyumu düzenlendi.ilki kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başkanlığında 2007'de yapılan Uluslararası KKTC Sempozyumu'nun ikinci kez yapılmasının düzenleyicileri arasında Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Ulusal Kanal, Talatpaşa Komitesi ve Kıbrıs TMT Mücahitleri Derneği yer alıyor.

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. yılını kutlamak üzere gittiği KKTC de heyetle birlikte önce Kurucu Cumhurbaşkanı, Rauf Denktaş'ın kabrini, 2. gününün ardından ise şehitlği, Kıbrıs çıkartmasının yapıldığı plaj ve özgürlük anıtını ziyaret etti.

"TÜRK GENÇLİĞİNİN BİLİNCİNDEN, YÜREĞİNDEN ATATÜRK'Ü KOPARAMAZLAR"

Kutlamalar bünyesinde düzenlenen 'Geçmişten geleceğe Kıbrıs ve KKTC' isimli sempozyuma katılan Cem Dikmen yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

Yeni nesil devletler ancak milli değerlerine yaslandıkça, o milli kültürü, değerleri gençlere aktardıkça ayakta kalabilir.

Biz çok şansız dönemde büyüdük. İktidarın milli değerlere sahip çıkmak yerine değerlerimizi boğduğunu görüyoruz.

Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türk gençliğinin bilincinden yüreğinden Atatürk'ü koparamadılar, koparamazlar. 10 Kasım'da herkes Anıtkabir'deki manzarayı gördü. Biz de 5-6 saat Anıtkabir'de bizzat bulunduk ve şunu gördük. Gelen 1 milyon kişi büyük oranda genç nüfusa sahipti.

Her ne kadar devlet politikalarında yeterince öğretilmese de genç nesile karşı sorumluluklar yerine getirilmese ve hatta vatana ihanet düzeyinde çalışmalar yapılsa dahi gençlik mücadeleden vazgeçmiyor.

Kıbrıs gençleri de mücadeleden, Rauf Denktaş'ın yolundan, Atatürk'ün yolundan vazgeçmiyor. Bizim görevimiz bu şanlı tarihi devam ettirmektir.

Yaşanan acıları kimin haklı olduğunu öğreteceğiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tüm dünya tarafından tanınan bağımsız bir ülke haline getireceğiz.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan tarihi etkinlikle ilgili şöyle konuştu:

Türkiye'nin hızla Batı ittifakından koparak Avrasya'ya yerleşmesi KKTC'nin tanınması için de uygun koşulları yaratıyor. Dosta düşmana şunu haykıracağız, 'KKTC diye bir devlet var'. Hakkını, hukukunu asla kimseye yedirmeyiz.Bu Lozan'da, Berlin'de olduğu gibi tarihi bir etkinlik olacak. Nasıl orada Türkiye'ye dayatılan başka bir emperyalist yalanı çöpe attıysak, bu etkinlikte de KKTC'yi yok sayanlara inat 'buradayız' diyeceğiz. Hem KKTC, hem ay yıldızlı Türk bayrağımızı dalgalandıracağız. Bu bir vatan görevidir.

ulusal.com.tr

KKTC tgb cem dikmen