Mardin'de eylemler sona erdi

Mardin'in ilçe ve köylerinde 3 gündür yaşanan elektrik krizi sona erdi. Kesintiler nedeniyle mahkemeye başvuran köylülerin avukatı Abdülkerim Türk, haklı bulundu. Mahkeme kesintileri hukuksuz buldu, elektriğin acilen verilmesi yönünde karar aldı.

Mardin'de eylemler sona erdi

Mardin'inilçe ve köylerinde 3 gündür yaşanan elektrik krizi sona erdi. Kesintiler nedeniyle mahkemeye başvuran köylülerin avukatı Abdülkerim Türk, haklı bulundu. Mahkeme kesintileri hukuksuz buldu, elektriğin acilen verilmesi yönünde karar aldı.

Mardin'de halkı mağdur eden elektrik kesintileri mahkeme kararıyla sona erdi. 3 gündür süren eylemler de bitti. Taşlarla kurulan barikatlar iş makineleriyle temizlendi, kapalı yollar trafiğe açıldı.

3 gün önce Derik, Kızıltep ve köylerinde elektrikler gidince çiftçiler eylem kararı aldı. Tepki için Üç Yol mevkiini ulaşıma kapattı. Ardından kaymakamlığa yürüdü. Eylemler günlerce sürdü.

Mağduriyet giderilmeyince çiftçilerin Avukat Abdülkerim Türk, önceki gün Derik Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. DEDAŞ'ın uygulamaların hukuksuz olduğunu belirtti.

Mahkeme, çiftçilere keyfi olarak elektrik verilmediğinin tespitinde bulundu ve tedbiren elektriklerin verilmesi yönünde karar verdi.

Elektrikler verilince köylü bir nebze de olsa rahatladı. Ancak 3 gün boyunca çiftçiler tarlasını sulayamadı. Çiftçi yüzde 20 zarara uğradı.

ulusalkanal.com.tr

mardin