Irak taaruza geçti

Yüz binlerce gönüllüyü bünyesine katan Irak ordusu, IŞİD teröröüne karşı taaruza geçti. Stratejik önemdeki kentlerin IŞİD'çi teröristlerden temizlenmesi için operasyon başlatıldı.

Irak taaruza geçti

Irak ordusu, ülkeyi IŞİD teröründen temizlemek için halka birlikte etkin bir mücadeleye başladı.

IŞİD saldırıları karşısında askerlerini ortada bırakıp kaçan komutanların tasfiyesinin ardından, Irak ordusu, gönüllü birliklerle birlikte stratejik kentlere yöneldi.

Bağdat, Erbil, Süleymaniye, Musul ve Duhok'u birbirine bağlayan yolun teröristlerden temizlenmesi için operasyon başlatıldı.

Irak Ordu Sözcüsü General Kasım el-Ata, kritik önemdeki Samarra kenti çevresinin teröristlerden temizlendiğini duyurdu Samarra Bağdat'ın kuzeye açılan penceresi konumunda.

İncana kasabasına ordu ve gönüllü birlikleri büyük bir taaruz başlattı. Operasyon, hava bombardımanı ile desteklendi. Ulaştırma Bakanı Hadi El Amiri birlikleri bizzat komuta etti. Kasaba Irak ordusu tarafından geri alındı. IŞİD ağır kayıplar verirken, 50'ye yakın Irak askeri ve gönüllü şehit oldu.

Çatışmalar, Musul, Telafer, Tıkrit, Bakuba ve Diyala'da yoğunlaştı. Tümgeneral Muhammed El Kureyşi, Telafer'i IŞİD'den geri almak için büyük bir operasyon başlattıklarını açıkladı.

Kerkük İlçe Meclis Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili'nin Kerkük'te şehit edildi.

Irak’ın Basra Valilik Konseyi Başkanı Halef Abdussamed, konseyin Türkiye ve Arabistan ürünlerini boykot kararı aldığını açıkladı. AKP Hükümeti'nin IŞİD'çi teröröistlere destek verdiği belirtildi.

Ayetullah Ali Sistani'nin ardından; İran’ın ve Şii dünyasının en büyük din âlimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi de IŞİD terör örgütüne karşı fetva verdi. Şirazi, "Başta kutsal mekânlar olmak üzere Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmak, İslam ve Ehl-i Beyt’e gönül vermiş herkes için vaciptir" dedi. Şirazi, teröristler ile onları destekleyen Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail’in Suriye’de rezil bir biçimde yenildikten sonra yenilgilerini Irak’ta telafi etmeye çalıştıklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

ırak bağdat erbil ışid