Fatih Köşkü ziyarete kapatıldı, restorasyon çalışmaları başladı

İstanbul'da her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Topkapı Sarayı'nın hazine bölümü, geçici olarak ziyaretlere kapatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı kapatılmaya gerekçe olarak, hazine bölümünün tavan ve duvarlarında tespit edilen yarıkların restorasyonu için başlatılan çalışmaları gösterdi.

Fatih Köşkü ziyarete kapatıldı, restorasyon çalışmaları başladı

İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Topkapı Sarayı'nın taşıyıcı sistemlerindeki derin çatlaklar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık, çökme riskine karşılık müzenin hazine bölümünü geçici olarak ziyarete kapattı. Buarada bulunan paha biçilemeyen hazineler de güvenli depolara taşındı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, uzmanlar sarayın Fatih Köşkü bölümünün tavan ve duvarlarında derin yarıkların ciddi risk taşıdığını tespit etti. Raporda, hasarlı duvarların 5 şiddetinde bir depreme dayanamayacağı bilgisi de yer aldı.

Ekiplerin incelemeleri sonucu sarayın taşıyıcı sistemlerindeki derin yarıklara, geçen yıl Gülhane Parkı'nın denize bakan kısmında yaşanan çökmenin neden olduğu bildirildi.

Raporların ardından incelemelerini sürüdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı restorasyon çalışmaları için düğmeye bastı.

Fatih Köşkü restorasyon çalışmalarının 10 milyon liraya mâl olması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr