Suriye ordusu ve ABD, Deyr-ez Zor yarışına başladı

Amerika destekli kuvvetlerle Suriye ordusu Deyr-ez Zor yarışına başladı. Astana sonrası Suriye ordusu operasyon önceliğini IŞİD'in yoğun olarak bulunduğu ülkenin doğu kesimlerine çevirdi. Amerika ise buna yanıt olarak silahlı grupları Ürdün sınırından Deyr-ez Zor yönüne doğru sevk etti.

Suriye ordusu ve ABD, Deyr-ez Zor yarışına başladı

Astana'da imzalanan çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının ardından dikkatler Rakka ve Deyr Zor kentlerinde. Suriye ordusu operasyonların yönünü Palmira'dan Deyr Zor'a çevirdi.

ES//

Amerika ise içinde YPG'nin de bulunduğu SDG ile Rakka operasyonuna hazırlanıyor. Bir yandan Amerika'nın Ürdün sınırında örgütlediği Yeni Suriye Ordusu adı altındaki silahlı örgütler de Deyr-ez Zor yönüne doğru askeri harekatlara başladı.

ES//

Gupların Deyr -ez Zor ilinin sınırlarına ulaştığı belirtiliyor. Suriye ordusu da Deyr -ez Zor'un güvenliği için bölgeye takviye birlikler gönderdi.

ES//

Suriye ordusu ise Amerika destekli kuvvetlerden önce Deyr-ez Zor kentine ulaşmak için operasyonlarını Palmira çevresinden doğuya kaydırdı. Ordu birlikleri bölgedeki bir çok köy ve kasabayı kontrol altına aldı.

ES//

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da çatışmasızlık bölgeleri kararını baştan beri desteklediklerini ve bu bölgelerin güvenliğini sağlayacaklarını söyledi. Esad, çatışmasızlık bölgelerinin silahlı muhalifler için silah bırakıp teslim olma fırsatı oluşturduğunu da söyledi.

amerika suriye