21 yıl önce Taliban güçlerince öldürülen Mazari, İstanbul'da anıldı

21 yıl önce Afganistan'da Taliban güçleri tarafından öldürülen Abdul Ali Mazari için İstanbul'da anma töreni düzenlendi. Törene Afganistan Milletvekili Ahmad Behzad, siyasiler ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Adnan Türkkan katıldı. Türkkan törendeki konuşmasında, emperyalizme karşı mücadele vurgusu yaptı.

21 yıl önce Taliban güçlerince öldürülen Mazari, İstanbul'da anıldı

11 Mart 1995'de Taliban güçleri tarafından Afganistan'da öldürülen, Üstad ve Baba Mazari olarak da bilinen Abdul Ali Mazari, ölümünün 21'inci yıl dönümünde İstanbul'da anıldı.

Hazara Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen törene, Afganistan Miletvekili Ahmad Behzad, Afganistan Hazara Demokratik Partisi Genel Başkanı Abdul Khalig Hazara, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmen yardımcısı Adnan Türkkan ve çok sayıda akademisyen davet edildi.

Tören saygı duruşu ve Türkiye ve Afganistan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Abdul Ali Mazari'nin hayatının yer aldığı video gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasının devamında kürsüye Afganistan Milletvekili Ahmad Behzad çıktı. Bahzad, Mazari'nin Afganistan'ın birliği ve bütünlüğü için mücadele yürüttüğünü ve hayatını bu yolda feda ettiğini kaydetti.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmen yardımcısı Adnan Türkkan da Hazar Türkü öğrencilere seslendi.

Bölge ülkelerinden örnekler veren Türkkan, emperyalizme karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr