KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın o sözleri Avrupa Birliği'ni sevindirdi

Mustafa Akıncı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olur olmaz yaptığı Maraş’ı geri verme, kapalı bölgeleri açma önerileri Avrupa Birliği’ni memnun etti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Juncker, Akıncı’nın taahhütlerinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Ulusal Kanal’a konuşan Prof. Dr. Sencer İmer ise Kıbrıs’ın Anavatan Türkiye dışında hareket etmesinin tehlikeli olduğunu belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın o sözleri Avrupa Birliği'ni sevindirdi

Avrupa Birliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa akıncı’nın siyasi çizgisine tam not veriyor.

Akıncı Cumhurbaşkanlığı yemin törenindeki konuşmasında kapalı bölgelerin Birleşmiş Milletlerin gözetiminde yerleşime açılmasını savunmuş, bu sözler Rum yönetimince de destek bulmuştu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker Akıncı’nın önerilerini bir taahhüt olarak değerlendirdi. Bu taahhüttün kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, KKTC ile ilgili son durumu ve Akıncı’nın programını Ulusal Kanal’a yorumladı.

İmer, Doğu Akdeniz’de oynanan oyuna dikkat çekti.

Yunanistan cehpesinden yükselen garantörlük kalksın talebini değerlendiren İmer, “Türk askeri adadan çıkarılmak isteniyor” dedi.

İmer, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü için önerilerini sıraladı.

HABER-KAMERA: UĞUR MARANGOZ

sevindirdi