Suriye Türkmenleri harekete geçti

Suriye Türkmenleri Kürt Koridoru planına karşı Gaziantep'te bir araya geldi ve Amerika'ya hep birlikte meydan okudu. Türkmenler, PYD ile temeli atılmak istenen Kürdistan'ı tanımayacaklarını söylediler. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, “şu an köylerimiz PYD tehdidi altında bir seferberlik ilan etmemiz kaçınılmaz” dedi.

Suriye Türkmenleri harekete geçti

Amerika'nın desteğiyle Suriye'nin kuzeyinde birçok kasaba ve köyün PYD'nin eline geçmesi Türkmenlere göre "Kürdistan tehlikesi" demek. Türkmenler bu tehlikeye karşı Seferberlik ilan etti.

Türkmenler, Suriye Türkmen Meclisi öncülüğünde Gaziantep’te biraraya geldi. Toplantıya Türkmen gruplardan askeri ve siyasi temsilciler katıldı. Al Jazare’ye konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Kürdistan projesine dikkat çekti.

Şu an oldubittiye getirilen, "Suriye Kürdistanı" büyük oranda Arap ve Türkmenlerin toprakları üzerinde inşa edilecek. Bunu ne Türkmenler ne de Araplar kabullenecek. "Suriye Kürdistanı devleti" projesi, tüm çevre ülkeleri de içine alacak yeni bir buhran döneminin başlangıcı olacaktır.

"Şu an köylerimiz, kasabalarımız YPG tehdidi altında" diyen Türkmen temsilci, PYD'nin en büyük dostunun Amerika olduğunu vurguladı. Bu durum karşısında umumi bir seferberlik ilan edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin Suriye sınır hattının Türkmen bölgelerinden oluştuğunu söyleyen Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, bu durumun değişmesine Türkiye’nin izin vermeyeceğine inandıklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

amerika suriye pyd Türkmen