"Kobani" vurgusuna tepki!

Altın Portakal Film Festivaline ödüller sahiplerini buldu. Ödül alan bazı isimlerin “Kobani” vurgusu yaparak “Türkiye sineması” ifadesini kullanması tepki topladı. Duayen yönetmen Ertem Göreç, Türk sinemasının isminin değişmeyeceğini dile getirdi.

42'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Tartışmalarla başlayan festivalin ödül gecesi de tartışmalı oldu.

Festivalde en iyi film Kuzu, en iyi yönetmen Onur Ünlü, En iyi Kadın oyuncu olarak da Nesrin Cavadzade ödüle layık görüldü.

Annemin Şarkısı isimli filmdeki rolüyle en iyi yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Aziz Çapkurt konuşmasında "Kobani" propagandası yaptı.

Yorgos Mavrapsaridis "Sivas" filmiyle "En İyi Kurgu Ödülü"nü kazandı. Ödülü Mavrapsaridis'in adına filmin yönetmeni Kaan Müjdeci aldı. Müjdeci “yeni Türkiye sinemasını selamlıyorum” diye konuştu.

Bu sözler tepkileri de beraberinde getirdi. Ödül vermek üzere sahneye davet edilen usta Yönetmen ve senarist Ertem Göreç, Türk sinemasının isminin değiştirilemeyeceğini vurguladı.

Türk sinemasına küfür dilinin hakim olmasını da eleştiren Göreç, festivale de ince bir gönderme yaptı.

Geceye konuk olarak katılan dünyaca ünlü aksiyon yıldızı Jean Claude Van Damme'a Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından özel ödül verildi.

ulusalkanal.com.tr