Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar geldi. Brüksel'deki NATO toplantısında konuşan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD'nin terör ordusu kurmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz

PKK'nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin "operasyonel ortak" adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz.

Orgeneral Akar, NATOyu da eleştirdi. "NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır." ifadesini kullandı.

Toplantıya katılacak Akar'ın bu kapsamda bugün bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Temaslardan en önemlisi ise ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile yapacağı görüşme olacak.

Orgeneral Hulusi Akar'ın, Dunford ile bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede, Amerika'nın terör ordusu planının gündeme geleceği belirtiliyor.

Bu kritik temasın Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonu öncesinde planlanması ise dikkati çekiyor.

"YPG'nin desteklenmesine müsaade etmeyeceğiz"

"DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir." diyen Akar, "PKK'nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz." diye konuştu.

Akar'ın konuşmasında Türkiye'nin beklentilerini ve terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığını net şekilde ortaya koyduğu bildirildi.

abd hulusi akar pkk YPG nato