Meclis'te yine bildik görüntüler!

Meclis tarihine kavgalarıyla geçen tartışmalı İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde sinirler yine gerildi. 18,5 saat süren görüşmelerde Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı'nın tavırları muhalefet milletvekillerinin tepkisine neden oldu. AKP'li bazı vekiller Genel Kurul'da uyurken HDP'li Zenderlioğlu ağzını bantladı. AKP'li Kadın Katip üye ise MHP'lilere su fırlattı.

Kavgalar, havada uçan tekme, tokat ve tokmaklar, yaralanan vekiller.

AKP'nin ısrarla Meclisten geçirmek istediği İç Güvenlik Paketi yüzünden Genel Kurul'da tansiyon bir türlü düşmüyor. Vekiller yine birbirlerinin üstüne yürüdü, sular fırlatıldı. Mecliste sabah kadar süren çalışmalarda renkli ve gergin anlar yaşandı.

Başkanvekili Sadık Yakut ile HDP'liler arasında çıkan tartışmada Adil Zozani, kâtip üyenin mikrofonunu kırdı. Zozani, AKP'li Katip üye Bayram Özçelik'in kırılan mikrofonla kendilerine saldırdığını görüntülerin incelenmesini istedi.

Görüşmelerin uzamasını protesto eden HDP ve CHP'li vekiller protesto için "Angarya yasaktır" yazılı dövizler açtı. Görüşmelerin uzadığını belirten Oktay Vural, Genel Kurulun kapatılmasını talep etti. Ancak Sadık Yakut bu talebi dikkate almadı. Başkanlık Divanı önünde yaşanan itiş kakışlarda bazı vekiller stenografların olduğu yerdeki merdivenlerden aşağı düşme tehlikesi geçirdi.

Sabah saat 4'te ara verilen oturumu bu kez Ayşenur Bahçekapılı yönetmeye başladı. Bahçekapılı'nın gelmesiyle de sinirler gerildi. Oktay Vural yine Genel Kurulun kapatılmasını talep etti. Bahçekapılı'nın muhalefet vekillerine alaycı tavırlarla karşılık vermesi tansiyonu iyice yükseltti.

Başkanlık Divanı önündeki itiş kakışlarda AKP'li Katip Üye Mine Lök Beyaz MHP'lilere su fırlattı. Bahçekapılı'da "Elime vuruyorlar" diye bağırdı.

HDP'li Hüsamettin Zenderlioğlu ile Demir Çelik, 5'er dakikalık konuşma haklarını ağızlarını siyah bantla kapatarak kullandı. AKP'yi ve yaşanan gerilimi protesto eden vekillere, Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, güzel konuşmaydı teşekkür ederim diyerek laf atınca sinirler yine gerildi.

CHP'li Gürkut Acar uzayan görüşmeleri 'Duran adam' eylemi yaparak protesto etti. Rahatsızlanan Acar ve diğer vekillere ilk müdahaleyi ise CHP'li Mehmet Haberal yaptı. Haberal vekillerin tansiyonlarını ölçtü.

Uzayan Genel Kurul görüşmelerin çok sayıda AKP'li vekil uyuyarak geçirdi. O anlar fotoğraf karelerine işte böyle yansıdı.

En ilginç görüntüyü ise MHP'li Özcan Yeniçeri verdi. Yeniçeri Genel Kurulda sabah sporu yaptı.

Pazartesi günü saat 14'te başlayan ve 18,5 saat süren Genel kurul çalışmaları grup toplantıları nedeniyle sabah saat 08.30'da bitti.

ulusalkanal.com.tr