Eğit-Donat’a Vatan Partisi'nden sert tepki

Eğit-Donat anlaşmasına eğitim kampının bulunduğu Kırşehir'den tepki geldi. Vatan Partisi Kırşehir il Başkanı Dursun Karadağ, projenin iç savaş kışkırtması olduğunu ve projeyle kukla bir Kürt devleti kurulmasının amaçlandığını söyledi.

Kırşehir’den Eğit-Donat’ta sert tepki geldi.

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ, Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay ve Kırıkkale İl Başkanı Serap Şimşek Kırşehir'de ortak bir basın açıklaması düzenledi. Kırşehir'in Kaman ilçesinde başlayacak olan terörist eğitimine tepki gösteren Vatan Partisi il başkanları, projenin temelinin kukla bir Kürt devleti kurmak olduğunu dile getirdi.

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Karadağ Eğit-Donat Projesi’ni Suriye’nin sert direnişinin ardından uygulanan yeni bir hamle olarak yorumladı.

Proje için imzalanan protokolün uluslararası dayanağının olmadığı söyleyen Karadağ projenin Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı.

Teröristlerin eğitileceği Kırşehir'den seslenen Vatan Partisi il başkanları, AKP iktidarının insanları iç savaşa kışkırttığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr