Skandal 8 ay sonra fark edildi!

Avrupa'nın en büyük adliyesi ünvanını taşıyan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda skandal bir olay yaşandı. Adliyeyi korumakla görevli özel güvenlik görevlilerinden birinin "sahte kimlik" kullandığı ortaya çıktı.

Skandal 8 ay sonra fark edildi!

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 8 ay boyunca sahte kimlikle "özel güvenlik elemanı" olarak çalıştı. Adliye'nin 3'üncü katında görev yaptı, başsavcıvekillerinin odalarına girdi çıktı.

Yasin Ö. adliyede bulunuduğu süre içinde hiç dikkat çekmedi, kimse şüphelenmedi. Skandal sahte güvenlik görevlisinin gözaltına alınması ile duyuldu. Yasin Ö.'nün sahte kimlike adliyede çalıştığının nasıl tespit edildiğine dair bir bilgi verilmedi. Yasin Ö., sorgusu yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

Güvenlik Servisleri Organizasyonları Birliği'nde yapılan açıklamada özel güvenlik kimliklerinin il emniyet müdürlükleri tarafından hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada hologram ya da özel bir damga içermeyen kimliklerin kolayca kopyalanıp üretildiği vurgulandı. Sahte güvenlik Yasin Ö. savcılık savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yasin Ö.'nün savcılıktaki ifadesinde, "Kartın sahte olduğunu bilmiyordum" dediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

istanbul adalet sarayı