"Türk milleti" ifadesinin çıkarılması hedeflenen anayasa çalışmasına perşembe günü başlanacak

“Türk Milleti” ifadesini hedef alan yeni anayasa için Uzlaşma Komisyonu ilk toplantısını 4 Şubat'ta yapacak. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlık yapacağı toplantıda komisyonun çalışma usulleri ve iç tüzüğü tartışmaya açılacak.

"Tük Milleti"nin anayasadan çıkarılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan "Anayasa Uzlaşma Komisyonu" 4 Şubat'ta ilk toplantısını yapacak.

Komisyonda MHP’yi milletvekilleri Oktay Öztürk, Mehmet Parsak, Kadir Koçdemir temsil edecek. HDP’nin isimleri ise milletvekilleri Garo Paylan, Meral Danış Beştaş ve Mithat Sancar’dan oluşacak.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlık yapacağı toplantıda komisyonun çalışma usul ve süresini belirleyecek bir protokol imzalaması bekleniyor.

Protokol üzerinde uzlaşma sağlanması halinde anayasa ile ilgili çalışmalara geçilecek. Toplantıda kararların “oy birliği” ya da “oy çokluğu” ile alınıp alınmayacağı da tartışmaya açılacak.

Yeni Anayasa’nın yapım süresi de toplantının gündeminde. AKP anayasanın 6 ay içerisinde yapılması konusunda ısrarcı. Muhalefet ise sürenin uzaması gerektiğini söylüyor.

Toplantıda komisyonun haftada kaç gün mesai yapacağı da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerine muhalefetin de tepkisi sürüyor. Son açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan geldi. “Erdoğan’ın çıkışı, Anayasa sürecini sabote etmeye yönelik” dedi.

ulusalkanal.com.tr

anayasa çalışmaları