Meclis'te torba tasarı mesaisi

Meclis Genel Kurulu torba tasarı için mesai yapıyor. Saat 14:00’te toplanan Genel Kurul’da zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur’un yeniden inşası, Kanal İstanbul projesini de içeren Torba tasarı görüşülüyor. CHP ise tasarıya karşı kapsamlı bir muhalefet şerhi hazırladı.

Meclis'te torba tasarı mesaisi

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde torba tasarı var.

Tasarı “zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur’un yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı” gibi konuları içeriyor.

CHP’liler ise tasarıya yönelik kapsamlı bir muhalefet şerhi kaleme aldı. Şerhte tasarının Kanal İstanbul’un yapımına yönelik 4 maddesi ile Sur’un yeniden inşasıyla ilgili 3 maddeye sert tepki gösterildi.

CHP, Kanal İstanbul projesinin Türkiye’nin ulusal güvenliği için büyük bir tehlike olduğunu savunuyor. Ana muhalefet partisi projeyle deniz trafiğinin hukuki düzenlemesi için Montrö’nün tartışmaya açılacağı görüşünde.

Hazırlanan şerhe göre Sur’la ilgili olarak düzenleme anayasa prensiplerine aykırı. Bu maddenin uygulanmasıyla mağdur olacak vatandaşların devlet ile karşı karşıya gelebileceği iddia ediliyor. Şerhte, “terör örgütünün zaten güçlü olduğu uluslararası toplum nezdinde haklılık kazanacağı ve Türkiye’ye baskı yaptıracağını unutmamak gerekir” denildi.

Tasarının 5 maddesi kabul edilmişti. Görüşmeler 6’ıncı maddeden itibaren devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır sur zorunlu trafik sigortası torba tasarı