Almanya'da Gülen uyarısı

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger (Ralf Yeger), iç istihbarat örgütünün Fethullah Gülen cemaatine karşı daha aktif olmasını istedi. Bakan, Anayasa'yı Koruma Teşkilatı'nın tüm eyaletlerdeki birimlerinin ortak bir çizgi oluşturulması gerektiğini belirtti. Daha önce de Alman bakanlardan bu yönde açıklamalar gelmişti.

Almanya'da Gülen uyarısı

Almanya'daki iki eyaletin içişleri bakanı, iç istihbarat kurumu olan Anayasa'yı Koruma Teşkilatı'nın Fethullah Gülen cemaatini daha yoğun şekilde araştırılmasını istedi.

Haber Almanya'nın etkili gazetelerinden Deutsche Welle (Doyçe Velle) Türkçe'ye ait.

Haberde, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin İçişleri Bakanı Ralf Jäger'in (Ralf Yeger), Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın tüm eyaletlerdeki birimlerinin "ortak bir çizgi" yakalamaları gerektiğini belirtti. Jäger, Gülen cemaati konusuna açıklık getirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Türk ve Müslüman nüfusun yoğun yerleşimi bulunuyor.

Haberde Rheinland-Pfalz eyaleti İçişleri Bakanı Roger Lewentz'in de benzer bir talepte bulunduğu hatırlatılıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (Tomas dö Meziyer) Bakanlığa Gülen hareketiyle ilgili giderek daha fazla soru yöneltildiğine dikkat çekmişti. Maiziere, Gülen cemaatinin Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından daha kapsamlı şekilde mercek altına alınmasını istemişti.

Anayasayı Koruma Teşkilatı, daha önce yaptığı incelemede cemaatin din özgürlüğü ve kadın-erkek eşitliği konularındaki tutumunu sorunlu olarak nitelendirmişti.

Cemaatin Almanya’daki Diyalog ve Eğitim Vakfı’nın verilerine göre Almanya’da yaklaşık yirmi okul ve 150 etüt merkezi bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen almanya