AKP hangi kurucu değeri terk etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin 5. Olağan Kongresi'ne yansıyan parti içi çekişmelere ilişkin konuştu. Davutoğlu, Binali Yıldırım'ın genel başkan adaylığı ile ilgili "görüş ayrılıkları olabilir" ifadesini kullandı. "AKP hangi değerlerinden uzaklaştı" sorusuna da "ortak aklı kaybeden siyasi yapılar zamanla gücünü kaybeder" yanıtını verdi.

AKP hangi kurucu değeri terk etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV yayınında AKP'nin 5. Olağan Kongresi'ne yansıyan parti için hesaplaşmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Davutoğlu'na "Tamamen cumhurbaşkanının ağırlığında MKYK listesi oluştuğu, Binali Yıldırım’ın genel başkan adaylığı için imza topladığı" haberleri hatırlatıldı. Başbakan bu soruyu, "Görüş ayrılıkları söz konusu olabilir." sözleriyle yanıtladı.

Davutoğlu, Genel başkan adaylığı ve MKYK'nın tek bir bütün içinde sunulduğunu, AKP'nin bu durumdan güçlenerek çıktığını söyledi.

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, "kurucu değerlere dönme" vurgusu yapmıştı. "AKP hangi değerlerinden uzaklaştı" sorusuna da "ortak aklı kaybeden siyasi yapıların zamanla gücünü kaybettiği ortada." yanıtını verdi.

Ahmet Davutoğlu, bazı araştırmalarda da AKP kadrolarının güç dolayısıyla milletten uzaklaştığı şeklinde bir sonucun ortaya çıktığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

AKP Ahmet Davutoğlu