Metal fırtına yaklaşıyor

Karadeniz Ereğli'de üretim yapan Erdemir Demir Çelik Fabrikası'nda işçiler greve hazırlanıyor. Toplu iş Sözleşmesi masasında anlaşamayan Türk Metal Sendikası ve işveren bugün son kez bir araya gelecek. Anlaşma sağlanamadığı takdirde 2 bin 500 işçi üretimi durduracak.

Metal fırtına yaklaşıyor

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Türk Metal Sendikası arasındaki 26. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tıkandı.

Türk Metal Sendikası, Erdemir yöneticilerinin işçilere düşük zam teklifinde bulunduğu gerekçesiyle toplu sözleşme masasınden kalktı. Ardından 2 bin 500 işçi de iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Ereğli'ye giden Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, toplu sözleşme görüşmelerinde saat ücretine 3 liralık zam isteklerine işverenin 68 kuruş teklif ettiğini belirtti.

Bugün grev kararını alacaklarını ve grevi uygulama kararını da almak için fazla beklemeyeceklerini kaydeden Kavlak, yüksek fırınlar Ayşe ve Zübeyde'yi de tatile çıkarmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Erdemir yöneticileri ile Türk Metal Sendikası'nın bu gün son kez bir araya gelecek. Yapılacak görüşmeden sonuç çıkmadığı takdirde 2 bin 500 işçi Türkiye'nin en büyük yassı demir üreticisinde üretimi durduracak.

ulusalkanal.com.tr

Türk Metal Sendikası Toplu iş Sözleşme