Çiftçiye açılan hazine arazileri: Hedef 3 buçuk milyon hektarlık tarım arazisi olmalı

Koronavirüsün ardından çiftçiye açılan hazine arazisi 2 bin 300 hektar olacak. "Adımlar olumlu diyen" ziraat mühendislerine göre hedef; çiftçinin işlemekten vazgeçtiği 3 buçuk milyon hektarlık tarım arazisi olmalı. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Suiçmez, arazilerin küçük çiftçiye verilmesinin önemine de değindi.

Çiftçiye açılan hazine arazileri: Hedef 3 buçuk milyon hektarlık tarım arazisi olmalı

Çiftçiye açılacak hazine arazisinin alanı artırılacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs nedeniyle 14 milyon metrekarelik hazine arazisinin çiftçiye açılacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 9 milyon metrekarelik bir alanın daha açılacağını açıkladı. Çiftçi böylece toplamda 2 bin 300 hektarlık hazine arazisini kira bedeli olmadan kullanabilecek. Adımları olumlu bulan ziraat mühendisleri 3 buçuk milyon hektarlık bir tarım arazisine dikkat çekiyor.

Ayrıca ziraat mühendislerine göre hazine arazileri küçük çiftçiye verilmeli.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, hazine arazilerinin değerlendirilmesi için gerekli koşulları sıraladı.

Hazine arazilerinin yanı sıra tarlası olanlara doğrudan gelir desteği de veriliyor. Suiçmez ise üretime verilecek desteğe de dikkat çekti.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

koronavirüs ziraat mühendisleri odası