Vatan Partisi Berlin'de Yeşilleri uyardı

Vatan Partisi Berlin'de Yeşilleri uyardı

Övgü Alcan/ Berlin

2 Haziran 2016'da Alman Meclisi'nin gündemine gelecek sözde "Ermeni Soykırımı Tasarısı" konusunda Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, önergenin sahiplerinden Yeşiller Partisi önder kadrosunu Berlin'de uyardı. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, Almanya Başbakanlık binası önünde Yeşiller Partisi Genel Başkanı Simone Peter ve beraberindeki heyeti parlamentoların soykırım kararı alamayacağı konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Yıldırım ve beraberindeki Vatan Partililer, Berlin'deki Almanya Başbakanlık binası önünde basın açıklaması yapan Yeşiller Partisi önder kadrosunu 2 Haziran 2016'da Alman Meclisi'nin gündeminde olan sözde "Ermeni Soykırımı Tasarısı" konusunda bilgilendirdiler. Yılıdırım ve Yeşiller Partisi kurmay heyeti arasında çarpıcı diyaloglar yaşandı.

Alman basın mensupları önünde gerçekleşen diyalogda Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi, Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Simone Peter, Grup Başkanı Anton Hofreiter ve milletvekillerine sözlü uyarılarda bulundu: "Meclisler soykırım kararı alamazlar. 2 Haziran'da yapmak istediğiniz oylama uluslararası hukuka aykırıdır. Soykırım bir suç tanımıdır. Böyle bir hakkınız yoktur. Sizler milletvekilisiniz, yargıç değilsiniz. Alman Meclisi Bundestag, mahkeme değildir. Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi uyarınca, soykırım bir suç tanımıdır ve ancak yetkili mahkemeler soykırım kararı alabilirler. Alman Meclisi'nin böyle bir yetkisi yoktur. Yetkili Mahkeme Uluslararası Ceza Mahkemesi'dir ve Türkiye'nin yerel mahkemeleridir." Yıldırım'ın açıklamaları üzerine Simone Peter şu yanıtı verdi: "Bu konuda bizim kendi görüşümüz vardır. Biz farklı düşünüyoruz. Düşünce özgürlüğü kapsamında hareket ediyoruz. Düşünce özgürlüğü kapsamında Parlamento böyle bir karar alabilir. Düşünce özgürlüğü var." Vatan Partisi Avrupa Sekreter Yardımcısı Engin Baygın ise Simone Peter'e: "Türk düşmanlığı yapanlara oy vermeyeceğiz. Bunu bilin" dedi.

Yıldırım, sözlü uyarılarından sonra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Alman Meclisi'nin "soykırım kararı konusundaki yetkisizliğini" özetleyen Almanca mektubunu Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Simone Peter'e takdim etti. Mektubu alan Peter, tartışmaların yapıldığı Başbakanlık binası önünden uzaklaşırken, diğer milletvekilleri Yıldırım'ın yanına gelerek Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı'nın görüşlerini tekrarladılar. Yıldırım bunun üzerine şunları söyledi: "Soykırım bir suç tanımıdır ve her suç gibi cezai bir yaptırımı (Sanktionen) beraberinde getirir. Nasıl diğer suçlara mahkemeler karar veriyorsa, soykırım kararı da ancak mahkemeler tarafından verilebilir. BM Soykırım Sözleşmesi'ne uymalısınız. Politikacılar olarak sizin böyle bir yetkiniz yok. Biz, bu işin peşini bırakmayacağız. Bu yanlıştan dönmezseniz, mahkemelere başvuracağız ve bu kararların geri alınması için hukuki mücadele yürüteceğiz. Bundan emin olabilirsiniz."

ulusalkanal.com.tr