Balyoz Davasının son şehidi anıldı

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde uydurma Balyoz davasından tutukluyken 2 gün önce yaşamını yitiren Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp anıldı.

Balyoz Davasının son şehidi anıldı

Uydurma belgelerle hazırlanan kumpas davalarından zindanlarda tutsak olan 235 komutanın daha olduğu belirtilen eylemde tutuklu komutanların tüm haksızlıklara rağmen 'vatan sağ olsun' dedikleri belirtilerek, milletin vicdanlarının onlara ne diyeceği sorgulandı. Bu davalarda başından beri yaşamını yitiren 13 yurtseverin hesabının sorulacağının vurgulandığı eylemde ayrıca sorumluluğunun bilincinde olmayan tüm kurumlar yeniden göreve çağırıldı.

Bu, Karanlık ve Aydınlığın Savaşı

Vardiya Bizde Platformu'nun her hafta cumartesi günü Kışlahan'da gerçekleşen 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Balyoz davasının son şehidi Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp anıldı. Özenalp'in resimlerini taşıyan platform üyeleri Kurmay Albay'ın nezdinde bu davalarda yaşamını yitiren tüm yurtseverler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. 84. 'sessiz çığlık' için bu hafta platform adına açıklamayı 84 Mezunu Harbiyeli Emekli Albay Şenay Kaya yaptı. Kumpasçılar ve kumpas ile tertiplere karşı direnen yurtseverlerin arasındaki mücadeleyi 'karanlık ile aydınlığın savaşı' olarak niteleyen Kaya, "Susan, suçsuz insanların hapislerde çürütülmesine ve hatta öldürülmesine göz yuman Anayasa mahkemesi, Meclis, Hükümet, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığı. Bu davaların başından itibaren hayatlarını kaybeden, Kuddisi Okkır'ın, Kaşif Kozinoğlu'nun, İlhan Selçuk'un, Türkan Saylan'ın, Uçkun Geray'ın, Ersin Aydın'ın, Berk Erden'in, Ali Tatar'ın ve Duru ile Batu'nun biricik babaları Murat Özenalp'in hesabını kim verecek?" diye konuştu. Meclis'in, Hükümet'in ve mahkemelerin görevlerini yapmadığını kaydeden Kaya, sorumluluğunun bilincinde olmayan tüm kurum ve kuruluşları, kendilerine gelmeye ve görevlerini yapmaya çağırdı.

Onlar Her Şeye Rağmen 'Vatan Sağ Olsun' Diyor, Ya Biz?

Ardından söz alan Emekli Deniz Yüzbaşı Yılmaz Pala, "Biz uydurma davalardaki haksızlıkları, hukuksuzlukları, yalanları size anlatmaya çalışırken, 2 gün önce uydurma balyoz davasında zindanda esir tutulan yiğit bir komutan, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'i kaybettik. Ona Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Nurlar içinde uyusun" diye konuştu. Kumpas davalarıyla hali hazırda 235 komutanın tutuklu olduğunu belirten Pala, onların tüm haksızlıklara rağmen 'vatan sağ olsun' dediğini belirterek, milletin vicdanının onlara ne diyeceğini sorguladı. Pala şöyle konuştu; "Alçak ve rezil insanların planlayıp uyguladığı, yalanlarla ve uydurma belgelerle hazırlanan kumpas davalardan dolayı, zindanlarda yatan 235 yiğit komutan daha var. Pek çoğunun sağlık durumu iyi değil ama onlar onurlu birer Türk askeri olarak sızlanmıyorlar, kendilerini de acındırmıyorlar. Yüce Türk Milleti, onlar tüm haksızlıklara rağmen ''vatan sağ olsun'' derken, bizim vicdanlarımız onlara ne diyecek?"

"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Mustafa Kemalin Askerleriyiz" sloganlarının yükseltildiği platformun eylemine İşçi Partisi ve TESUD da katılarak destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr