Rusya'dan ABD'ye: B planı yok, olmayacak

Rusya'yı hava saldırılarını durdurması konusunda uyaran ve Esad'ın görevi bırakmak zorunda olduğunu öne süren Amerika Başkanı Obama'ya Rusya'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve koalisyon ülkelerinin Suriye'de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti ve "B planı yok, olmayacak" dedi. Lavrov, Obama'nın Esad'ı istifaya çağırmasının meşru olmadığını ifade etti.

Rusya'dan ABD'ye: B planı yok, olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve Koalisyon ülkelerinin Suriye'de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti ve "B planı yok, olmayacak" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama dün yaptığı açıklamalarda, Rusya'yı hava saldırılarını durdurması konusunda uyarmış, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın görevi bırakmak zorunda olduğunu öne sürmüştü. Ateşkes için de temkinli konuşan ABD Başkanı, “Eğer uygulanırsa” diye başlayarak “düşmanlıkların durdurulması” adı verilen ateşkesle Suriye’de yaşamların kurtarılabileceğini söylemişti.

Obama'nın açıklamalarına bugün Rusya'dan yanıt geldi. Suriye'de bugün gece yarısı başlayacak olan ateşkes öncesi basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Obama'nın "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı istifaya çağırmasının" meşru olmadığını ifade etti.

Suriye'de ateşkesin yüzde yüz başarıya ulaşacağını kimsenin garantileyemeyeceğini belirten Lavrov, ABD ve müttefiklerine çağrıda bulunarak, anlam karmaşası yaratacak 'B Planı' açıklamalarından vazgeçilmesini istedi. Lavrov, "Suriye ateşkes anlaşmasında B planı yok ve olmayacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr