Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntıları basına yansıdı! İşte CHP'nin istediği bakanlıklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntıları basına yansıdı. Dış politikada köklü değişiklik isteyen Kılıçdaroğlu'nun Dışişleri, İçişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarından en az 3'ünü talep ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık dosyaları için "“Biz CHP olarak bir kan davası arayışı içinde değiliz" dediği ifade edildi.

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntıları basına yansıdı! İşte CHP'nin istediği bakanlıklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 saat 20 dakika süren görüşmesinin ayrıntıları basına sızdı.

Görüşmede bakanlık pazarlığı yapıldı, 17-25 Aralık dosyaları gündeme geldi.

“Yüksek profilli bir hükümet kurulması” gerekliliği vurgusu yapan Kılıçdaroğlu’nun “Dış politika, ekonomi, eğitim, yeni anayasa ve Kürt sorunu” başlıklarında köklü değişiklik talep ettiği belirtildi.

İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlıklarından en az üçünü istediği ifade edilen CHP Liderinin, dış politikada köklü değişiklik vurgusu yaptığı öğrenildi.

"Eğer bir AK Parti - CHP Koalisyonu’ndan bahsedilecekse, öncelikli koşullarından biri dış politikanın tamamen değişmesidir. Ortadoğu’ya, AB’ye ve dünyanın diğer merkezlerine yeni ve ekseni barış üzerine kurulu dış politikayla bakılması gerekir."

17-25 Aralık dosyaları da görüşmede gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, "Biz CHP olarak bir kan davası arayışı içinde değiliz. Olası bir koalisyonun ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda gerçekleşmesi halinde AK Parti’nin 13 yıllık iktidarına dönük bir sürek avı başlatmayız. Bu bağlamda 17- 25 Aralık’la ilgili sürecin de bağımsız yargının ve milletvekillerinin hür iradesinin tasarrufunda işlemesini isteriz" dedi.

AB sürecinin yürüdüğü, ABD ve diğer müttefiklerle ilişkilerin sürdüğünü belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu ise dış politikada kökten değişikliğe itiraz etti. Eğitime ilişkin de bazı değişiklikler olabileceğini ifade eden Davutoğlu, ancak kökten değişikliğe olumlu yaklaşmayacakları mesajını verdi. Davutoğlu, CHP'nin ekonomi vaatleri için ise "bütçe imkanları ve mali dengeler çerçevesinde değerlendirilebileceğini" söyledi.

Davutoğlu, son günlerde tırmanan terörle kararlı mücadele edilmesinin gereğine de dikkat çekerek olası bir hükümetin de en önemli gündemlerinden birini bu konunun oluşturması gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr