Haşim Kılıç'tan Balyoz Davası ile ilgili sürpriz çıkış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, öncelikli olarak karara bağlayacakları dosyanın Balyoz Davası olduğunu belirtti. Kılıç, kendisini ziyaret eden meslek örgütü temsilcilerine, pencereden dışarıda yapılan Adalet Nöbeti'ni işaret etti ve "Önümüzde çok ciddi konular var. İnsanlar aylardır karar bekliyor" dedi.

Haşim Kılıç'tan Balyoz Davası ile ilgili sürpriz çıkış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Balyoz Davası ile ilgili sürpriz bir çıkış yaptı.

Kılıç, Balyoz Davası'yla ilgili bireysel başvuruların kısa süreda karara bağlanacağının sinyalini verdi.

Mimarlar, Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri ve Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri Odaları, Kılıç'ı ziyaret etti. Haşim Kılıç, ziyarete gelen heyete, Mahkeme önündeki Adalet Nöbeti'ni gösterdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Herkes doğal olarak kendi başvurusunun hızla sonuçlanmasını ister. Kent ve çevre konuları da çok önemli. Ama önümüzde çok ciddi konular var. İnsanlar aylardır karar bekliyor." dedi.

Haşim Kılıç'ın bu açıklaması, Balyoz Davası'nda kararın hızlanacağı şeklinde yorumlandı.

Kılıç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarıyla aynı doğrultuda, yaşam hakkı ve uzun tutukluluk gibi ihlal başvurularını öncelikli ele aldıklarını vurguladı.

Kılıç, oda temsilcilerinin ziyaretinde, AKP hükümetinin yasa yapma yönteminden ve yargı kararlarına uymamasından duydukları rahatsızlığı da dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

balyoz davası haşim kılıç