Bakanların TGB sendromu

AKP'nin iki Bakanının Antalya'nın Alanya ve Manavgat ilçesindeki seçim çalışmalarının bilançosu 11 Türkiye Gençlik Birliği üyesinin tedbir gerekçesiyle gözaltına alınması oldu. AKP'li Bakanların uğrak yeri olan tüm illerde TGB'lilere yönelik gerekçeli, gerekçesiz gözaltılar Alanya ve Manavgat'ta da meydana geldi.

Bakanların TGB sendromu

Seçim çalışmaları için Alanya Kültür Merkezine gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu protesto etmek isteyen 6 TGB'li gözaltına alındı. Alanya Saray Karakoluna götürülen 6 TGB'liye Kabahatler kanuna göre 89TL para cezası kesildi ancak TGB'liler bu cezayı kabul etmedi ve imzalamadılar. TGB'liler akşam saat 23.00 sularında serbest bırakıldı.

Davutoğlu ve Çavuşoğlu'nun bir sonraki durağı AKP'nin Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un seçim irtibat bürosu açılışı Manavgat ilçesi Sarılar mahallesinde TGB'lilerin akıbeti burada da değişmedi. TGB'li gençlerin yanına gelen bakan koruması ' Sizleri tanıyoruz,ne yapmak istediğinizi biliyorum burada sizlerin protesto yapmasına izin vermeyeceğiz' dedi. 'Türkiye Suriye Kardeştir Amerika Kalleştir' ve 'Katil ABD işbirlikçi AKP' sloganlarıyla bakanları protesto eden 5TGB'li jandarma tarafından göz altına alındı. TGB'lilerin gözaltına alınması ardından karakola gelen gençlerin ailelerine jandarma ' TGB'nin halk tarafından linç edilmelerini önlemek için gözaltına alındıklarını' söyledi. Ancak TGB'lilerin protestolarına yurttaşlarında eşlik ettiği gözlendi.

Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

tgb antalya Ahmet Davutoğlu