Savcı operasyondan alındı

Başbakan Erdoğan'a uzanan yeni yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş, dosyadan alındı. Görev değişikliği Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanlığı görevini devralmasının hemen ardından gerçekleşti. Dosyadan alınan savcı Akkaş çok sert bir açıklama yaptı. Başsavcılık ve emniyet üzerinden soruşturmanın engellendiğini söyledi.

Savcı operasyondan alındı

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ilk icraatı Başbakan Erdoğan'a uzandığı öne sürülen rüşvet ve yolsuzluk dosyasını soruşturma savcısı Muammer Akkaş'tan almak oldu.

Görev değişikliğine gerekçe olarak "soruşturmanın gizliliğin ihlal edilmesi" gösterildi. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması için hangi savcının görevlendirileceği ise açıklanmadı.

Savcı Akkaş'ın dosyadan alınmasına tepkisi ise çok sert oldu. Akkaş, başsavcılık ve emniyet üzerinden soruşturmaya müdahale edildiğini ifade etti ve "suç işleniyor" dedi.

Hem başsavcılık hem de emniyet üzerinden yargıya baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması engellenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayanlar suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delilleri karartmasına imkan verilmiştir.

30 kişi hakkında 2 Nolu Özgürlükler Hakimi Süleyman Karaçöl'ün imzasıyla çıkarılan yakalama kararında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yer aldığı iddia edildi. İstanbul Emniyeti ise bu operasyon kararını uygulamadı.

TMK Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan’ın, daha önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği talimatta ‘kendisinden habersiz olarak TMK savcılarından gelen hiçbir operasyonun yapılmayacağı’ talimatı verdiği ifade edildi.

İşte savcı Akkaş'ın yaptığı yazılı açıklamanın tamamı;

ulusalkanal.com.tr